Job,  Studie,  Talent

Time management is the key to succes (én goede punten)

Het is weer die prachtige tijd van het jaar: zon, zomerse temperaturen, mensen die buiten komen om te genieten en inderdaad, jij die moet studeren… Weg sfeer! Het is een noodzakelijk kwaad maar wat moet, dat moet! Verlies vooral niet te veel tijd met piekeren over dat mooi weer. Door je tijd goed in te delen werk je efficiënter en verklein je de kans op herexamens. Met deze tips over time management moet het lukken!

Wat is dat time management?

Het komt neer op je tijd nuttig indelen je zoveel mogelijk kan doen in zo weinig mogelijk tijd. Door je tijd efficiënt te gebruiken behoud je de controle en geraak je niet bedolven onder een berg werk. Bovendien zorgt een goede tijdsindeling voor innerlijke gemoedsrust. Het is de ideale manier om op het einde van je dag met een goed gevoel naar huis te gaan. 

Concreet: Mis je start niet!

Alvorens je gelijk een gestresseerd kieken aan je werk begint: haal een keer diep adem en organiseer jezelf eerst. Denk even na over de prioriteiten van de dag en maak een lijstje. Zet de meest vervelende taak bovenaan en doe die als eerste. Rangschik dus je taken van minder leuk naar leuk. Zo heb je het gevoel dat de dag alleen maar beter kan worden. 

Hak je dag in blokken

Je focus verlaagt als je je de hele tijd bezighoudt met hetzelfde. Deel je tijd daarom op in blokken en zet de wekker langs je. Als de wekker afloopt ga je door met het volgende deel. Zo behoud je de regie over je werk en zal je ondervinden dat je geen tijd verspilt aan andere dingen. 

Internet? Zet dat af. 

Yes I know, dat internet is bijna onmisbaar geworden. En toch zorgt het voor enorm veel afleiding. Probeer die gsm eens ver weg te leggen, je mailbox uit te schakelen en desnoods Facebook te deactiveren tijdens de blok. Ik hoor sommigen nu al moord en brand schreeuwen over dat laatste. ‘Wat dan met al die ‘tips’ die nog verschijnen in de Facebookgroep van je klas?’ Vraag aan een vriend of vriendin om je op de hoogte te houden? Daarvoor dienen vrienden toch? 🙂

Zijn deze tips nog niet voldoende? Check hier hoe je je hersenen beter laat presteren. Veel succes!

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder