Leven & werken

Time management is the key to succes (én goede punten)

Iedereen doet leuke dingen … En jij moet blokken! Tja, het is lastig maar wat moet, dat moet! Dus stop het zelfbeklag. Besteed je tijd beter door een goede planning op te stellen. Zo verklein je de kans op herexamens! We helpen je met deze tips over time management.

Wat is dat time management?

Je tijd nuttig indelen zodat je zoveel mogelijk kan doen in zo weinig mogelijk tijd. Door je tijd efficiënt te gebruiken behoud je de controle en vermijd je onnodige stress. En het is goed voor de innerlijke gemoedsrust. Kortom: het is de ideale manier om de blok- en examenperiode door te komen.

Mis je start niet!

Begin met een goede organisatie. Stel een prioriteitenlijst in functie van je kalender. Maak vervolgens een dagindeling. Zet de meest vervelende of zwaarste taak bovenaan en doe die als eerste. Rangschik dus je taken van minder leuk naar leuk. Zo heb je het gevoel dat de dag alleen maar beter kan worden.

Hak je dag in blokken

Je focus verlaagt als je je te lang bezighoudt met hetzelfde. Deel je tijd daarom op in blokken en zet de wekker naast je. Als de wekker afloopt ga je door met het volgende deel. Zo behoud je de regie over je werk en zal je ondervinden dat je geen tijd verspilt aan andere dingen. 

Internet? Zet dat af. 

Ook al is het internet bijna onmisbaar geworden, het zorgt ook voor enorm veel afleiding. Probeer die smartphone aan de kant te leggen, je mailbox uit te schakelen en desnoods alle social media te deactiveren tijdens de blok. Ik hoor sommigen nu al moord en brand schreeuwen over dat laatste. ‘Wat dan met al die ‘tips’ die nog verschijnen in de apps en groepen van je klas?’ … Hou die voor na je bloksessie. Je zal dan al een beter zicht hebben of wat je al onder de knie hebt en waar je nog vragen bij hebt. Je kan dan veel gerichter ingaan op de ‘tips’ of zelf concrete vragen aan de klas- of studiegenoten stellen.

Zijn deze tips nog niet voldoende? Check hier hoe je je hersenen beter laat presteren. Veel succes!