Geen categorie

Deze verzekeringen helpen je besparen

Verzekeringen. Ja, ze kosten centen. Maar ze beschermen je ook tegen onverwachte kosten die vaak hoger zijn dan het bedrag in je spaarvarken. Liever piggy niet aan diggelen moeten slaan? Maak dan alvast kennis met onderstaande verzekeringen die je helpen op eigen benen te staan en die je veel geld kunnen besparen.

Brandverzekering – enkel verplicht als het in je huurcontract staat

Een misvatting is dat een brandverzekering nemen steeds verplicht is in België. Wel wordt het in het geval dat je gaat huren, vaak opgenomen in het huurcontract dat je een brandverzekering moet afsluiten. Daarnaast hebben de meeste woningeigenaars ook zo’n verzekering. Dat komt omdat de schade en de kosten heel hoog kunnen oplopen in geval van brand. Je kan hier ook een beroep op doen indien je meubels beschadigd zijn door brand. Een aanrader, dus!

Familiale verzekering – aangeraden

Een familiale verzekering is nog een verzekering die je best wel afsluit. Deze verzekering komt tussen in het geval van schade aan derden, bijvoorbeeld wanneer je het fototoestel van je kameraad laat vallen of wanneer je hem per ongeluk pootje lapt en hij zijn been breekt. De familiale verzekering dekt ook de schade die je huisdieren aanrichten, als je die hebt. Ja, ook je fluffy vriendjes kunnen jou veel geld kosten als je geen familiale verzekering hebt.

Hospitalisatieverzekering – aangeraden

Als je jong bent, denk je meestal niet meteen aan gehospitaliseerd worden. Toch kan je altijd onverwacht in het ziekenhuis belanden door bijvoorbeeld een ongeval of een virus. Zelfs als je een gezond jong veulen bent. Of misschien denk je binnen een paar jaar aan kindjes en wil je na je bevalling graag op een eenpersoonskamer verblijven. Een hospitalisatieverzekering komt tussen in jouw kosten als je, verwacht of onverwacht, in het ziekenhuis belandt. Wat je hospitalisatieverzekering precies terugbetaalt en wat ze kost, hangt af van je verzekering. Ons ziekenfonds biedt 2 sterke en betaalbare hospitalisatieverzekeringen aan: KliniPlan en KliniPlanPlus.

Autoverzekering – verplicht (voor alle auto-eigenaars)

(Binnenkort) je eerste job beet? Dan heb je in heel wat gevallen ook een eigen voiture nodig. In tegenstelling tot de bovenstaande verzekeringen, is een autoverzekering Burgelijke Aansprakelijkheid wettelijk verplicht. Deze verzekering komt tussen voor alle materiële en lichamelijke schade bij de tegenpartij in het geval van een auto-ongeval. Is je wagen fonkelnieuw? Dan vul je best aan met een omniumverzekering. Een omniumverzekering dekt schade aan je wagen in de ruime zin, bv. schade aan ruiten, schade door hagel, schade door poging diefstal …

Reisverzekering – aangeraden

Ga je op reis? Dan doe je er goed aan om een reisbijstand in orde te brengen. Je reisbijstand dekt je dringende medische kosten in het buitenland. Ook wanneer je bijvoorbeeld een dag gaat shoppen in Maastricht en daar iets aan de hand krijgt. Ons ziekenfonds biedt wereldwijde reisbijstand aan die inbegrepen is in je ledenbijdrage. Ben je dus lid bij De Voorzorg Limburg of De VoorZorg Antwerpen? Dan hoef je niets extra te doen. Je hoeft alleen maar Mutas te contacteren binnen de 48 uur wanneer je gehospitaliseerd wordt in het buitenland. Of je kan online een aangifte doen via onze website.

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder