Reizen & ontspannen

Zo overleef jij de festivalzomer!

Een festival kan zwaar zijn voor je lichaam. Zeker als je meerdere dagen gaat en op de camping blijft slapen. Geen nood, wij geven je enkele tips zodat jij optimaal kunt genieten van de festivalzomer.

  1. Eten op een festival is duur. Maar soms echt duur. Soms staan er eettenten juist buiten het festivalterrein. Daar zijn de maaltijden goedkoper en soms ook beter.
  2. Zorg voor een goede slaap. I know, dat is moeilijker dan je denkt. Het kan wel helpen om je tent niet te dicht bij de feesttent op te stellen. En de toiletten (om van de geur nog maar te zwijgen).
  3. Water, water, water. Het blijft belangrijk. Wil je niet te veel geld uitgeven aan water waarvan ze bovendien het dopje van de fles weggooien? Smokkel dan enkele dopjes mee op het terrein. Dan kan je bij de toiletten je flesje bijvullen met drinkwater.
  4. Aanschuiven aan de security kan superlang duren. Zeker als je in een rij staat met veel mensen met een rugzak. Kies daarom best een rij met de minste tassen.
  5. De eerste drank- en eettenten of bonnetjesstanden, zijn meestal ook de drukste. Ga iets verder op het terrein, daar vind je minder drukke verkooppunten. Cashless festival? Laad vooraf al geld op als dat kan.
  6. Een festival is geen modeshow. Trek daarom niet je beste en witste sneakers aan, maar ga voor comfy kleding waarin je je goed voelt.
  7. Draag zorg voor je oren. Zeker als je als ‘die hard’ altijd in de frontlinie staat. TIP: bij ziekenfonds Solidaris vind je uitstekende muziekoordoppen op maat, met korting.
  8. Vrienden kwijt? Heel normaal, maar wel vervelend. Maak foto’s vanaf de plaats waar je staat en stuur die naar je vrienden, zo hebben zij een beter beeld van waar je ergens staat.
  9. Geef je een rondleiding in je tent? Doe het dan veilig ;-). Solidaris heeft bovendien een terugbetaling voor anticonceptie en condooms voor dames én heren.

Have fun!!