Reizen

Vakantie? Check heel even je vaccinatie.

Het warme weer laat op zich wachten en de examens staan voor de deur. Dé perfecte ingrediënten om achter je boeken weg te dromen over jouw perfecte vakantie. Wij zijn ervan overtuigd dat je je bikini, zwemshort, wandelschoenen of camera zeker niet zult vergeten maar heb je al eens gedacht aan je reisvaccin?

Informeer je voor je vertrek over de nodige vaccinaties. En twijfel vooral niet om je te laten vaccineren. Beter voorkomen dan genezen en bovendien betaalt ons ziekenfonds je tot 25 euro per jaar terug voor erkende vaccins. Welke vaccinaties verplicht of sterk aanbevolen zijn, hangt af van je reisbestemming en je manier van reizen. Daarom bespreek je een reis best vooraf met je huisarts.

Be on time!

Als je een reis plant dan is het NU hét moment om je te laten vaccineren. Een vaccin is pas operationeel 6 weken na de inenting. Het duurt immers even voor je lichaam zijn eigen immuunsysteem op gang heeft. Veel mensen laten zich wel vaccineren maar vaak pas 2 weken voor ze vertrekken.

Waar moet je op letten?

  • Zelfs al ligt je bestemming binnen Europa, het is nooit slecht om even te checken. Mazelen bijvoorbeeld, in België komt het nog amper voor maar in Landen als Roemenië of zelfs Italië durft het hier en daar nog eens opduiken.
  • Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa, dan bescherm je je best tegen hepatitis A. Slechts 2 prikjes beschermen je levenslang en besparen je een hoop ellende.
  • Trek je eropuit om te gaan wandelen, let op voor teken want die zitten tegenwoordig overal. Ze kunnen een virus verspreiden dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Wandel zonder zorgen in de natuur door je te laten vaccineren tegen die ziekte.
  • In landen als Azië, Latijns-Amerika en Afrika moet je opletten voor het zikavirus. Het zikavirus wordt vooral door overdag stekende Aedes-muggen overgedragen. Besmetting is ook mogelijk door seksueel contact en van moeder op kind tijdens de zwangerschap.

De lijst van ziektes die je kunt krijgen in het buitenland is lang. We gaan het je besparen als je ons belooft je goed te informeren alvorens je vertrekt.


Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder