Leven & werken

Hou het proper!

Alleen gaan wonen is zalig! Jammer genoeg loopt er dan geen moeder meer rond die je kan gebruiken als kuisvrouw. Je zal dus je eigen rommel moeten opruimen. Wij geven je alvast wat tips waardoor poetsen helemaal niet zo lastig moet zijn.

  • Work smart, not hard; werk van boven naar beneden! Begin met het afstoffen en afkuisen, daarna stofzuigen en als laatste dweilen. Dan plakt er minder vuil, zand en haar aan je dweil. Véél gemakkelijker.
  • Gebruik microvezeldoekjes. Afstoffen met een gewone doek werkt niet. Je verspreid dan alleen het stof. Microvezeldoekjes dus!
  • Stofzuig de zetel. Zo kan je chipsresten, kruimels en haren heel makkelijk opkuisen. Perfect voor die volgende Netflix and chill.
  • De keuken. Geef het fornuis, aanrecht en gootsteen een goeie beurt. Maar vergeet zeker de binnenkant van je (microgolf)oven niet. Ook andere apparaten zoals de koffiezet, broodrooster of waterkoker poets je best af en toe. 
  • De badkamer. Schuren, schuren, schuren is hier de boodschap (liefst met krasvrij schuursponsje). Je bad of douche en lavabo schrob je best grondig met een speciaal reinigingsmiddel. Voor de kastjes is een vochtige doek met allesreiniger zeker voldoende. En was je handdoeken en washandjes op 60°! Zo is je badkamer bacterievrij.
  • Het toilet. Shit … Letterlijk en figuurlijk wat je denkt als je het toilet moet kuisen. Reinig de binnenkant met wc-product. Schrob met een wc-borstel (ook onder water). Vergeet ook zeker niet de bril langs boven én onder schoon te maken! Een wc-blokje houdt je toilet wel fris, maar is géén wonderpoetsmiddel.

Veel poetsplezier!