Leven & werken

De leukste vakantiejob-anekdotes

Studentenjobs … je komt soms wat tegen. Hieronder verzamelden we enkele sappige anekdotes. Tot slot geven we ook enkele tips mee om de vakantiejob van je dromen te pakken te krijgen.

Tanja had vijf jaar op rij een vakantiejob bij een wellnesscenter

“Mijn job bestond uit mensen bedienen in de brasserie, waar ik leerde hoe je het beste cavaflessen kan openen. Een handige skill! Maar ook het onderhoud van de sauna’s nam ik voor mijn rekening. Op een dag wilde ik, zoals iedere avond, één van de sauna’s schoonmaken. Daar betrapte ik een ouder koppel op heterdaad in volle actie. ‘Mental picture!!’ Het beeld staat vandaag nog altijd op mijn netvlies gebrand.”

Tim strikte een vakantiejob als parkeerwachter

“Als parkeerwachter was er wel iedere dag iemand die mij wou omkopen. Ze boden al te graag 5 euro om onder een vrij bescheiden boete van 15 euro uit te komen. Soms gebeurde het dat de mensen, als ze ons zagen komen, snel het café buiten kwamen om allemaal tegelijk een parkeerticket te kopen voor 5 minuten. Mijn collega probeerde hen te slim af te zijn en schreef de boetes al uit in de auto. In die tijd kon onze apparatuur ook niet tegen de regen, dus op regenachtige dagen konden wij geen boetes uitdelen. En uiteraard wist men dat al snel, zodat bij regenweer niemand nog een parkeerticket nam.”

Katrien werkte in een lingeriewinkel

“Die bewuste zomer mocht ik na een dagje proefdraaien tijdens de solden voor een maand beginnen bij een lingeriezaak. Op mijn tweede werkdag kwam er een iets vollere vrouw recht voor mij staan. ‘En, welke maat heb ik?’ vroeg ze doodserieus, haar boezem naar mij uitstekend. Ik deed een wilde gok … en blijkbaar zat ik er niet eens zo ver naast! Oef, een gelukje. Wat me ook nog lang zal bijblijven was een vaste – mannelijke – klant die elke week strings kwam kopen. Voor hem zelf!”

5 tips om jouw droomvakantiejob te vinden

  • Schrijf je in bij meerdere uitzendbureaus. Zij contacteren je als ze een gepaste vakantiejob vinden voor jou.
  • Vertel je vrienden en familie dat je een vakantiejob zoekt. Via-via raak je vaak gemakkelijker aan een vakantiejob.
  • Weet je al bij welk bedrijf je graag een vakantiejob wil? Ga al eens langs. Een face-to-face ontmoeting geeft vaak een sterke eerste indruk.
  • Volg enkele interessante bedrijven op Facebook, Instagram, LinkedIn … Zo zie je als eerste hun vacatures verschijnen.