De leukste vakantiejob-anekdotes
Job

De leukste vakantiejob-anekdotes

Nog geen studentenjob gestrikt voor deze zomer? No worries, je hebt nog tijd! Weet je nog niet juist welke vakantiejob je wil strikken? Misschien vind je wel wat inspiratie tussen deze sappige anekdotes. Tot slot geven we ook enkele tips mee om die vakantiejob van je dromen te pakken te krijgen.

Tanja had gedurende vijf jaar een vakantiejob bij een wellnesscenter

“Mijn job bestond uit mensen bedienen in de brasserie, waar ik trouwens leerde hoe je het beste cavaflessen kan openen. Een handige skill! Maar ook het onderhouden van de sauna’s nam ik voor mijn rekening. Op een dag wilde ik, zoals iedere avond op mijn job, één van de sauna’s schoonmaken. Daar betrapte ik een ouder koppel op heterdaad in volle actie. Dat beeld staat vandaag nog steeds in mijn netvlies gebrand. Desalniettemin een toffe vakantiejob!”

Tim strikte een vakantiejob als parkeerwachter

“Ik kreeg een vakantiejob als parkeerwachter. Iedere dag was er wel iemand die mij wou omkopen. Ze boden al te graag 5 euro om onder een vrij bescheiden boete uit te komen. Toen was dat 15 euro, geloof ik. Op sommige plaatsen was het ook zo dat de mensen ons, parkeerwachters, zagen afkomen vanuit het café. Dan snelden ze naar buiten om allemaal tegelijk een parkeerticket te kopen voor 5 minuten. Mijn toenmalige collega probeerde hen te slim af te zijn en schreef de boetes al uit in de auto. In die tijd kon onze apparatuur ook niet tegen de regen, dus op regenachtige dagen konden wij geen boetes uitdelen. Dan kocht natuurlijk niemand een parkeerticket.”

Katrien strikte een vakantiejob in een lingeriewinkel waar haar mama werkte

“Die bewuste zomer mocht ik na een dagje proefdraaien voor een maand beginnen bij een lingeriezaak, tijdens de solden. Op mijn tweede werkdag kwam er een iets vollere vrouw recht voor mij staan. ‘En, welke maat heb ik?’ vroeg ze doodserieus, haar boezem naar mij uitstekend. Ik deed een wilde gok, en blijkbaar zat ik er niet eens zo ver naast! De vaste, mannelijke klant die elke week strings voor zichzelf kwam kopen, blijft ook wel bij.”

5 tips om jouw droomvakantiejob te vinden

  • Schrijf je in bij enkele uitzendbureaus. Zij zullen je opbellen wanneer ze een gepaste vakantiejob vinden voor jou.
  • Vertel je vrienden en familie dat je op zoek bent naar een vakantiejob. Via-via raak je vaak gemakkelijker aan een vakantiejob.
  • Weet je al bij welk bedrijf je graag een vakantiejob wil? Durf dan langs te gaan bij dat bedrijf. Een face-to-faceontmoeting geeft vaak een sterke eerste indruk.
  • Volg enkele interessante bedrijven op Facebook, Instagram, LinkedIn … Zo zie je als eerste hun vacatures verschijnen.
  • Met onze sollicitatiehacker ga je zelfzekerder naar je kennismakingsgesprek. Dankzij de online persoonlijkheidstest kom je na 16 vragen achter je sterktes en valkuilen én krijg je sollicitatietips mee voor jouw persoonlijkheid.

> Ga naar de sollicitatiehacker

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder