All I want for Christmas is een 10
Gezondheid,  Studie

All I want for Christmas is een 10

December is traditioneel de maand van hartverscheurende keuzes voor studenten. Het familiefeest waar de bomma je aanwezigheid haast als een verplichting laat aanvoelen of het veel plezantere kerstfeestje met kotgenoten of vrienden… Gelukkig weten wij dat jij met mate(n) ???? weet te genieten en je prioriteiten kent. Met andere woorden, wij weten dat jij hard werkt voor je examens wat in schril contrast staan met al die gezelligheid.

Studeren wordt vaak gezien als een eenzame bezigheid. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Steeds meer studenten verenigen zich om samen te studeren in een bibliotheek, op school of gewoon op kot. Zowat de helft van de studenten studeert alleen, de andere helft studeert soms samen met anderen blijkt uit onderzoek van Trend Wolves. Bovendien zou het bevorderlijk zijn voor je resultaten.

Alé hup, aan het werk!

Samen studeren zorgt automatisch voor structuur en regelmaat. Door sociale controle houd je jezelf sneller aan gemaakte afspraken of schema’. Door samen te studeren voelen studenten zich bovendien opgevangen door een netwerk in een examenperiode die emotioneel best zwaar kan zijn.

Houston, we have a problem!

Samen voor hetzelfde vak studeren kan handig zijn wanneer je nog vragen hebt. Vraag natuurlijk niet aan je studiegenoot om de hele cursus even uit te leggen. Uiteraard kan je ook zelf hulplijn spelen. Doordat je iets uitlegt worden er in je hersenen allemaal nieuwe connecties gemaakt voor deze informatie. Dat zorgt ervoor dat ook jij de materie beter kan onthouden.

Motivation is the key to succes!

Mensen zien studeren doet studeren. Als je alleen aan je bureau zit is de verleiding om naar nutteloze websites te surfen, e-mails of Facebook te checken vaak enorm groot. Zie je dat je blokgenoten flink aan het werk zijn, ben je geneigd hetzelfde te doen.

Brand een kaarsje (al is het maar voor de gezelligheid)

Als je in groep studeert is er altijd wel iemand die je een hart onder de riem kan steken. En geef nu toe, het heeft zo zijn charmes. Indien dat nog niet volstaat denk dan vooral aan de mogelijkheden van goede resultaten. Geen herexamens, Pukkelpop, vakantie … enfin better times are coming!

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder