Leven & werken

8 hacks die je leven veel gemakkelijker maken

Van drinkflessen poetsen tot heerlijke Nutella-chocolademelk. Deze hacks maken je leven een stuk gemakkelijker! 

  1. Steek je tong uit tijdens het snijden van uien. Zo zullen je ogen niet meer tranen.
  2. Fan van smoothies maar niet van een blender schoonmaken? Vul de blender 3/4 met water en voeg een klein beetje afwasmiddel toe. Zet de blender aan, spoel hem uit en hij is helemaal proper.
  3. Is er iets waardevol van je gestolen zoals een smartphone, televisie, computer … ? Om beter te kunnen bewijzen dat het de jouwe is, trek je vanaf de aankoop best een foto van het serienummer.
  4. Verstopte neus? Leg een gesneden ui naast je op je nachtkastje. Hierdoor blijven je neusgaten open en krijg je voldoende nachtrust.
  5. Vind je het croque monsieur-machine poetsen ook zo vreselijk? Leg er bakpapier in en je hoeft niet meer te poetsen. Ook in de oven werkt een bakpapier of aluminiumfolie op de onderste bakplaat als buffer tegen vuil en vet.
  6. Drinkflessen zijn veel beter voor het milieu, maar je moet ze wel regelmatig poetsen. Dit kan je best doen door een laagje rijst in de drinkbus te doen, half vullen met water en schudden maar! Of koop een flessenborstel met lange steel om te binnenkant te schrobben.
  7. Gooi nooit meer een lege Nutellapot weg als je van chocolademelk houdt. Vul de pot met melk en zet even in de microgolfoven. Mmmm!
  8. Geraak je maar niet wakker door je wekker ’s morgens? Steek je smartphone in een glas. Nooit meer snoozen en het geluid is veel sterker.

Probeer ze zeker eens uit!