Relaties & seksualiteit

7 verrassende weetjes over seks

Over seks wordt vaak gesproken. Er is ook veel onderzoek naar gedaan. Dacht je alles al te weten? Lees dan zeker verder en ontdek 7 weetjes die jij misschien nog niet kent!

1. Ook dolfijnen en bonobo’s genieten van seks

Jaja, je leest het goed. Enkel de mens, dolfijnen en bonobo’s beleven plezier aan seks. Voor dolfijnen is het belangrijk voor hun sociale interacties en bonobo’s gebruiken zelfs seks om conflictsituaties op te lossen!

2. Twee condooms dragen is niet veiliger

Als je dacht dat het veiliger is om twee condooms over elkaar te dragen, zit je goed mis. Door het schuren vergroot de kans op scheurtjes waardoor het condoom kan lekken.

3. Word fitter dankzij seks

Met seks verbrand je per uur maar liefst 360 calorieën! Daarnaast is seks goed om je spieren eens goed uit te rekken.

4. Natuurlijk geneesmiddel tegen hoofdpijn

En tegen stress en een te hoge bloeddruk.

5. De pil maakt je niet dikker

Vroeger bevatte de pil erg veel hormonen waardoor je toenam in gewicht. Maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer. De pil zorgt er wel voor dat je meer eetlust hebt. Van de pil kom je dus zelf niet bij, maar wel van je eetgewoontes.

6. De grootste afknappers

De grootste afknappers tijdens seks, zowel voor mannen als vrouwen zijn een dronken sekspartner, een ongewassen sekspartner (met geurtje) en een te ruwe partner.

7. Spermacellen kunnen tot 8 dagen overleven

Zelfs een week na de seks kan je nog zwanger geraken. Dat komt doordat spermacellen 5 tot 8 dagen kunnen overleven in de baarmoederhals.

PS: wist je dat Solidaris je zelfs een terugbetaling geeft voor anticonceptie en condooms?