Studie,  Varia

Limburgse Hogescholen en Universiteit roepen verhuurders van koten op tot solidariteit

De coronacrisis treft iedereen maar in het bijzonder de financieel zwakkeren van de samenleving. “Wij ontvangen schrijnende verhalen over inkomsten die gedeeltelijk of zelfs volledig wegvallen, bij studenten of hun ouders. Sommigen jongeren staan er zelfs helemaal alleen voor in deze bizarre tijden en slagen er amper of niet in om hun kosten te betalen”, vertellen de directeurs van Hogeschool PXL, UHasselt en UCLL.

Dat studentenkoten een stevige kost met zich meedragen moeten we u niet meer vertellen. De drie scholen laten weten dat zij schrijnende verhalen ontvangen van zowel studenten als ouders. De huurprijs betalen voor een kamer die momenteel niet gebruikt wordt, wordt door studenten en ouders regelmatig aangehaald als een zware financiële kost. Ondanks dat deze epidemie niet onder de noemer juridische overmacht valt, is er hier wel sprake van uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheden. 

Daarom trekken Rector Luc De Schepper en Algemeen Directeurs Ben Lambrechts en Marc Vandewalle nu aan de alarmbel. Ze vragen de verhuurders om draagbare solidariteit te tonen, en om, rekening houdend met ieders financiële beperkingen, een aanpassing of tijdelijke schrapping van de huurprijs van hun studentenkamers te overwegen. Net als de kortingen die in andere Vlaamse studentensteden gegeven worden. Tegelijk beseffen ook zij dat het moeilijke tijden zijn voor iedereen. Toch zouden zij, samen met de studenten, dit soort actie enorm waarderen in deze moeilijke tijden.

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder