Deze maand nog geen heldendaad verricht?
Gezondheid,  Nieuws

Deze maand nog geen heldendaad verricht?

Deze maand nog geen heldendaad verricht? Wij bieden jou dinsdag 20 november 2018 de kans om het leven van 3 mensen te redden! Gene zwans, het enige wat je moet doen is jezelf een halfuurtje vrijmaken en aan een (uiteraard volkomen veilige en steriele) baxter komen hangen om een beetje bloed te geven. Place to be? Universiteit Hasselt!

We zijn bloedserieus, we kunnen de noodzaak van bloed geven niet genoeg onderstrepen. Ondanks dat iedereen het heeft en iedereen er een beetje van kan missen zijn de voorraden vaak beperkt. Slechts 3% van de Vlamingen geeft bloed en elke Vlaming heeft in zijn of haar leven 70% kans bloed nodig te hebben. Om die tekorten enigszins op te vangen organiseert Rode Kruis Vlaanderen inzamelacties met de naam ‘Bloedserieus’.

Schrik van bloed? Raap al je moed bij elkaar. Een heldendaad van dit formaat verricht je uiteindelijk niet elke maand. Je mag slechts 4 keer per jaar bloed geven. Tussen twee beurten in moeten tenminste 62 dagen zitten. Je lichaam moet immers tijd genoeg hebben om weer genoeg rode bloedcellen te maken.

En pijn doet het al helemaal niet. De verpleegkundigen die prikken zijn echte specialisten in hun werk. Ze zijn er speciaal voor opgeleid en niemand anders mag het in hun plaats doen, ook geen andere verpleegkundige of dokter. Het is de minst leuke kant, maar je voelt het amper. Je krijgt maar één prikje.

Mag ik bloed geven?

Fout, de vraag is: Wil ik bloed geven? (engagement is uiteindelijk alles ;))  Twijfel je zelf of je in aanmerking komt? Spaar tijd uit door de zelftest te doen op https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed-of-plasma/mag-ik-geven/donorzelftest/ 

Dus, waar spreken we af?

Dinsdag 20/11/2018 | Universiteit Hasselt
Campus Diepenbeek gebouw D, Agoralaan (13u00 – 16u00)

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder