8 goede voornemens voor 2019
Varia

8 goede voornemens voor 2019

Happy New Year! Hét ideale moment voor een nieuwe, frisse start. Met de volgende goede voornemens geef je jouw (school)carrière alvast een boost! Zo wordt 2019 jouw jaar.

Stop met uitstellen

Of het nu gaat over studeren, de afwas doen of een taak op het werk. Als je iets uitstelt, kan je er alleen maar langer tegenop kijken. Plus: hoe vaak was je teleurgesteld dat je niet de tijd had om je best te doen?

Neem niet te veel hooi op je vork

Het is beter dat je je focust op enkele zaken dan dat je iedere activiteit en elk feestje wil bijwonen. Zo hou je meer tijd over voor (school)werk en de zo belangrijke me-time.

Houd een agenda bij

Een goede planning spaart je veel tijd uit. Een agenda met een overzicht van je deadlines geeft rust in je hoofd en je zal minder vaak iets vergeten. Win-win, dus! Wist je trouwens dat Op Eigen Benen Staan agenda’s uitdeelt? Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief om de volgende editie (sept 2019- aug 2020) als eerste te bemachtigen.

Probeer iets nieuws

Er is niets zo leerrijk als uit je comfortzone stappen. Sla je vleugels uit! Bel dat ene bedrijf voor een stage of een job, hoe onbereikbaar het ook lijkt. Boek die vakantie. Volg die avondles. Leer een nieuwe taal. Maak nieuwe vrienden waar je normaal niet mee zou praten. Hoe meer dingen je uitprobeert, hoe meer je groeit als persoon en ontdekt wat je leuk vindt om te doen.

Verander je mindset

Denk jij dagelijks: “Pff, weer een schooldag/werkdag?” Verander je mindset. Iedere dag op school of op kantoor is een nieuwe kans om iets bij te leren of om nieuwe mensen te ontmoeten! #positivevibes

Twijfel niet aan jezelf

Heel wat jongeren hebben er last van: faalangst. Ban gedachten zoals “Dit kan ik niet” of “Mijn collega/klasgenoot kan dat beter dan mij”. Deze gedachten remmen je alleen bij hetgeen je wil bereiken. You can do this!

Beëindig negatieve relaties

Heb jij een vriend(in) die barst van de negativiteit? Of geeft je lief je het gevoel dat je nooit goed genoeg bent? Kijk naar de mensen rondom je. Wie heeft een positieve invloed op je leven? Welke vriendschap kost je te veel energie? Soms is het beter om contact te verbreken, ook al betekent dat soms een confrontatie. Of misschien is het net wel een kans om dingen te bespreken en aan te pakken.

Fitness? Que?

Je weet vast wel dat je aan je gezondheid moet werken. Een extra pluspunt is dat beweging je productiviteit verhoogt. Te duur, geen tijd … ? Neem dan deel aan de sportclubs van De Voorzorg: betaalbaar, toegankelijk, en ook nog eens extra gezellig want je komt terecht in een leuke groep. Meer info vind je op www.devoorzorg.be/sportclubs.

That’s all folks. Happy 2019!

Tips & tricks op jouw maat?

Nieuwe blogposts met tips & tricks, events & wedstrijden
maandelijks in je mailbox?

Whoop whoop! Je bent ingeschreven!

Oepss, er ging iets mis. Probeer later nog eens.

Ik ga akkoord met het privacybeleid van Op Eigen Benen Staan (lees het op www.oebs.be) en ben 16 jaar of ouder